Praat en lees met je kind, om zijn
taalontwikkeling te
stimuleren.
Alle informatie over ouderschap op een rij
© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl
Hoofdpijn is een onschuldige, maar soms vervelende klacht. En als je zwanger bent, kun je beter geen pijnstillers nemen. Wat kun je doen om de kans op hoofdpijn te verkleinen? En wat kun je doen in plaats van een pijnstiller slikken?
Af en toe wat hoofdpijn hoort erbij, zeker in de eerste maanden van je zwangerschap. Meestal is dat een reactie van je lichaam op alle (hormonale) veranderingen in je lichaam. Het kan ook een uiting zijn van vermoeidheid. Ook als je last hebt van ijzergebrek of bloedarmoede kun je hoofdpijn krijgen.
Het omgekeerde kan ook gebeuren: had je voor je zwangerschap regelmatig last van migraine? Dan is het goed mogelijk dat je daar tijdens je zwangerschap minder of zelfs geen last van hebt.
Hoofdpijn is niet altijd te voorkomen, maar met deze tips verklein je de kans dat je hoofpijn krijgt.
Misschien heb je de neiging om bij vervelende hoofdpijn naar een pijnstiller te grijpen. Maar nu je zwanger bent, is dat niet meer zo’n goed idee. Medicijnen gebruiken tijdens je zwangerschap kan gevolgen hebben voor je ongeboren kind.
Helpen bovenstaande tips niet? Dan wil je misschien toch iets slikken. Paracetamol is het minst schadelijk voor je ongeboren kind als je er niet te veel van gebruikt. Neem maximaal 4 tabletten (van 500 mg) per dag. En doe dat niet langer dan een week.
De volgende pijnstillers kunnen een schadelijk effect hebben op je ongeboren kind. Gebruik ze daarom niet als je zwanger bent:
Gaat je hoofdpijn niet over als je rust neemt? Of heb je er extreem veel last van? Meld dit dan bij je verloskundige. Zij kan dan je bloeddruk meten. Soms kan hoofdpijn, in combinatie met hoge bloeddruk, wijzen op pre-eclampsie of het HELLP-syndroom. Het is goed om daar op tijd bij te zijn.
Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.