Praat en lees met je kind, om zijn
taalontwikkeling te
stimuleren.
Alle informatie over ouderschap op een rij
© Copyright Applinet Bron: https://www.anababa.nl
Weer aan het werk gaan hoeft geen reden te zijn om te stoppen met het geven van borstvoeding. Want een kwart van je werktijd mag je gebruiken om je kind zelf te voeden, of om te kolven.
Wil je tijdens werktijd gaan kolven of je baby borstvoeding geven? Daar mag je werkgever geen bezwaar tegen hebben. Hij moet zelfs een kolfruimte beschikbaar stellen. Maar het is wel netjes als je het van tevoren met je werkgever bespreekt. Doe dat voordat je met zwangerschapsverlof gaat, of tijdens je zwangerschapsverlof.
Tip: Ga je naar je werk om je baby te laten zien? Grijp dat moment dan meteen aan om te praten over voeden of kolven tijdens werktijd.
Als borstvoedende werknemer krijg je alle ruimte om je kind borstvoeding te blijven geven. Ofwel rechtstreeks, ofwel via afkolven.
Moedermelk die je hebt afgekolfd, zet je ook op je werk meteen in de koelkast. Zet er duidelijk op dat het jouw moedermelk is: dat voorkomt verwarring. Ga je naar huis? Vergeet dan niet om de flesjes uit de koelkast te halen! En neem ze mee in een koeltasje.
De melk die op je werk al een paar uur in de koelkast heeft gestaan, kun je beter niet meer invriezen. Bewaar hem bij je thuis achter in de koelkast en gebruik hem binnen 3 dagen. De strikte regels voor het bewaren van afgekolfde moedermelk zijn belangrijk: je wilt je kind natuurlijk geen bedorven melk geven.
Na 9 maanden houdt je recht om tijdens werktijd te voeden of te kolven op. Maar dat betekent niet, dat je dan ook moet stoppen met het geven van borstvoeding. Probeer samen met je werkgever een werkbare oplossing te vinden.
Auteur: MP. © Copyright Applinet 2009-heden.